Tid och pengar
» 2010-08-15 ~ 15:31:37 Tro & livsstil «

Var på gudstjänst idag där vår pastor predikade om rätt förhållande till pengar och vem som bör vara Herre i våra liv. Jag tror faktiskt aldrig att jag har haft några problem med pengar och jag har nog försökt att inte låta dem styra mitt liv, eftersom jag insett värdet av andra saker framför pengar. Jag tycker inte att jag har några problem med givandet, eftersom jag vet att det är till Gud jag ger, oavsett vilken församling i världen som får det. Genom att ge är jag ju ett redskap (ekonomiskt medel) i arbetet för Gud. Det känns som Gud har välsignat min ekonomi, för även om jag inte är rik har jag inte fattats något heller (då är man rik, va?)

Vad som däremot gav mig en tankeställare är på vad jag lägger mina pengar. Om man tittar på min "bokföring" över vart mina pengar hamnar, kan man då se vad det är jag lägger vikt på? Även inom det området borde min kristna livsstil lysa igenom, hur stor del är Guds och hur stor del är bara mitt? Men går man inte runt med inställningen att mina pengar är mina och de ska jag spendera på mig själv?

När det gäller tid så är jag nog otroligt snål (med min tid). Den räknas ju i min kalender. Ska vi träffas? Okej, ska bara se om jag har nåt uppskrivet i min kalender först. Jag kan nog squeeza in dig mellan den och den tiden. Sen handlar det också om prioriteringar. Jag kanske HAR tid, men vill jag använda den tiden till att träffa DIG? Det låter kanske lite krasst, men är jag verkligen den enda som tänker så? ^^;

En gång gjorde vi en övning i min cellgrupp i Falkenberg, där vi delade in ett papper i 24 rutor och därefter skrev vi in vad vi använde vår tid till. Det var rätt intressant hur mycket som går åt till att sova, jobba, äta och annat som är nödvändigt. Resterande tiden var inte mycket och det är frågan vad man vill göra då. Kan Gud få en timme eller två av min DYRBARA tid? Kan andra människor få den? Och om de får den, fattar de då hur glada de borde vara över det?

När det gäller tid och Gud får jag väl medge att jag periodvis är väldigt kass på det. Jag vet vad jag ska prioritera, men gör det inte. Mitt går ofta före Hans. Tur att Han inte gör likadant... "Jaså, är det läge att komma nu efter så många veckor? Tyvärr, de kommande tusen åren är jag upptagen med andra. Kom tillbaka om du fortfarande lever då... "


第三十二週

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0