Pyromaner använder tändvätska eller bensin
» 2012-04-29 ~ 21:16:35 Allmänt «

Det är inte så lätt som man tror att sätta igång en skogsbrand, i alla fall inte om grenarna är färska och det är regn i luften och det enda man får använda är tändstickor...Under vår tjejhelg var vi ute och promenerade och hälsade på Anita och Pejje som höll på att rensa i trädgården och hade gjort upp ett stort bål med grenar och kvistar de ville bränna upp, men elden tog inte så bra, så till slut bestämde vi tjejer oss för att hjälpa till.

Ett är säkert, jag och Anita ska nog inte satsa på nån karriär som pyroman. Om jag uttrycker det så, det är tur att det inte hänger på mig att hålla elden vid liv (jag får det att slockna istället när jag försöker hjälpa den på traven och sprida den...). Om du har hört uttrycket 越幫越忙 så passade det ganska bra in på mig här... >.<Som tur var hade vi en scout med oss, Sanja Nykjär, som inte bara är duktig på att laga mat men också på att sätta fyr på saker. Hon lyckades att få elden att blossa upp och börja hugga tag i grenar och annat brännbart.

Det är märkligt, men de flesta människor tycker nog det är väldigt fascinerande att se saker brinna upp, det är en speciell känsla när elden äntligen får fatt i något och slukar det och liksom växer och blir större. Man vill liksom bara mata det med mer "mat" så den inte dör ut... Mäktigt också att höra gnistorna och sprakandet. Vi blev också lite sugna på att grilla korv och marsmallows. XD


Vårt egna lilla (för tidiga) majbål. Brasan är i full gång och i bakgrunden ser man hur nöjd Sanja är när hon beundrar sitt mästerverk. Observera att Fung inte är i elden utan bakom den.


Vitsippor vid vägkanten.

Efter ett gott dagsverk promenerade vi tillbaka för att förbereda fondue till kvällen. Mitt under middagen var vi dock tvungna att gå ut på balkongen och beundra den fina solnedgången.

Solnedsgångbilder med olika kameror:


Min.


Sanjas.


Present till de nya husägarna Fung och Magnus: ett fint äppelträd som fick sitta med oss i bilen upp. Hoppas den kommer att överleva uppe i Norrland... ^^;

Foto: Ping, jag, Linn, Phan, Fung, äppelträdet och Sanja.

~*~*~

Tack tjejer för en underbar helg! ♥

____________________________________________
Fotnot: Rubriken på inlägget är ett citat av Phan. ^^

Körsbärsblom
» 2012-04-18 ~ 19:25:28 Allmänt «

Vid den här tiden skulle jag vilja vara i Japan och njuta av körsbärsblomningen, men vi har rätt fina rosa sakura i Sverige med. Var ute häromdagen med syrran och promenerade och eftersom hon tog en massa bilder så skulle jag inte vara sämre.


Sakura ser likadan ut år från år, men jag kan helt enkelt inte låta bli att ta bilder.


Rosa blommor mot blå himmel. Vackert! ♥

Skip Beat Live Action...
» 2012-04-15 ~ 10:49:44 TV & film «

... är faktiskt förvånansvärt underhållande och värd att ses om och om igen. Trots att den är inspelad i Taiwan och har koreanska killar i huvudrollerna. Hehe. Nu ska vi inte vara såna... fulla med fördomar... ^^; Taiwanesiska dramaserier kan vara lite utdragna och överspelade (vilka asiatiska serier är inte det?), men de gör också en hel del bra grejer.

Skip Beat mangan är en av mina favoriter: det är en typisk shoujo manga till en viss del, men huvudpersonen Kyoko är inte så mjäkig och värdelös som hela tiden måste "räddas" av prinsen, även om hon hänger upp sitt liv på en kille. Den är vältecknad, rolig (min sorts av humör antar jag, eftersom jag skrattade så jag fick ont i magen) och absolut knäpp. Den är bara så lång, inte på långa vägar skådar jag slutet... jag hade velat se att storyn ledde nånstans just nu. Jag vill ju veta om Rens förflutna och att han och Kyoko ska komma nånvart i sin relation... T_T;;

Animen var också väldig trevlig eftersom karaktärerna fick färg och rörde sig, men att göra om den till live action krävs ju en hel del mer.I början var jag lite tvivlande till valet av Ren och Shou: om de ändå ska spela in den i Taiwan, varför väljer de KOREANER??? Skip Beat härstammar ju från Japan. Och om de nu måste bjuda in utländska skådisar, kunde de inte valt japaner då??? >.<  Jag lugnade dock ner mig ganska snabbt, för Choi Siwon och Lee Donghae funkade rätt bra i serien.

Siwon för sig som en stjärna, så han är rätt övertygande (trots de här "wow-scenerna" där Rens genialiska superskådistalanger inte riktigt lyser igenom in real life och får samma effekt som i mangan). Jag har läst en del recensioner där folk tycker att Siwon är lite för "smiley" för att vara Ren, medan mamma tycker att han visar lika mycket känslor som en timmerstock... ^^; Jag själv tycker han är perfekt i rollen och just nu kan jag inte ens tänka mig Kame som Ren. Jag kanske ska tillägga också att jag är hemskt glad att det tog så lång tid innan de kom igång med produktionen, för annars hade vi haft Jerry Yan i huvudrollen, och en som passar mindre i den rollen får man ju leta efter...

Donghae fick mig att hata hans rollfigur för att senare tycka synd om honom, så han har ju rätt sorts "Shou-känsla" över sig.

Live-versionen följer mangan ganska troget, även om det har ändrats lite här och där, men många av scenerna är direkt tagna från mangan, replik för replik. Ivy Chen som spelar Kyoko (GongXi på mandarin) är ingen sockersöt skådespelerska, men hon är duktig och inte rädd att skämma ut sig på tv.

Jag såg den först på mandarin och jag tycker nog att originalversionen är bäst, men Hongkong sänder den dubbad till kantonesiska och där får man en liten annan känsla. Jag blir lite störd av hongkong-slangen och all kodväxlingen de har ja jag vet, jag gör det också, men den är ju bekvämast att se eftersom jag slipper tänka efter så mycket eller försöka läsa texten om jag missar vad de säger. På tal om språk... det verkar som både Siwon och Donghae pratar och förstår lite mandarin, men de blev dubbade eftersom de sa sina repliker på koreanska. Jag har en teori om att det är därför mycket som sägs i serien görs i form av tankar man får lyssna till...

15 avsnitt känns alldeles för kort och täcker ju inte ens en tredjedel? fjärdedel? av storyn. Eftersom mangan inte är avslutad än fick serien ett annat slut och sista avsnittet kändes lite abrupt, som om de ville stoppa in så mycket som möjligt innan tiden tog slut och därav hoppade över massor av scener. Till på köpet hänger det fortfarande en massa trådar lösa.

Men förhoppningsvis kommer det en säsong 2. Hoppas! Hoppas!! o(^-^)o


Siwon - en till idol som är stolt över sin tro
» 2012-04-01 ~ 00:35:05 Tro & livsstil «

Jag vet inte varför jag blir så glad när jag upptäcker kristna idoler... men det är lite samma känsla som när man träffar en människa och upptäcker att man delar samma tro. Det är nåt som förändras då, för det finns liksom ett band mellan kristna syskon, man har nåt gemensamt fast man är helt olika, nåt grundläggande i ens liv som är större än de egna intressena. Vi har samma Herre och samma mål. Jag säger inte att alla kristna tycker likadant eller ens tolkar Gud och Bibeln på samma sätt, men vi är lemmar av samma kropp, så vi "angår" varandra.Jag är glad att se kristna artister och idoler som är verksamma och öppet visar sin tro, för de är så offentliga personer och de har om någon möjlighet att påverka människor. De kanske inte leder människor till tro direkt, men att så frön är också viktigt och att vittna om Jesus med sitt liv så att människor har en chans att se vad Gud kan göra i ens liv.

Detta är ett gammalt klipp, men jag har just hittat det. Siwon använder sitt eget solonummer på konserten för att sjunga "Who Am I", en lovsång av Casting Crowns och jag tycker att det är helt underbart att atmosfären där för en stund känns som en lovsångsgudstjänst när de andra i gruppen sjunger med och Siwon tackar Gud.Han kanske inte uttalar alla engelska ord perfekt, men han har lyckats fånga melodin rätt och hans hängivenhet i sången gör den härlig att lyssna på. Dessutom har han en fantastisk röst. ♥

Jag tror att det var i samma veva som han spelade in Oh! My Lady och det finns en scen där han sjunger första raderna av samma lovsång, när han spelar en idol som sjunger för sina fans.


Who Am I - Casting Crowns
(texten har jag hittat här)

Who am I, that the Lord of all the earth
Would care to know my name
Would care to feel my hurt
Who am I, that the Bright and Morning Star
Would choose to light the way
For my ever wandering heart

Not because of who I am
But because of what You've done
Not because of what I've done
But because of who You are

I am a flower quickly fading
Here today and gone tomorrow
A wave tossed in the ocean
Vapor in the wind
Still You hear me when I'm calling
Lord, You catch me when I'm falling
And You've told me who I am
I am Yours, I am Yours

Who am I, that the eyes that see my sin
Would look on me with love and watch me rise again
Who am I, that the voice that calmed the sea
Would call out through the rain
And calm the storm in me

I am Yours
Whom shall I fear
Whom shall I fear
'Cause I am Yours
I am YoursRSS 2.0