Deklarationstider
» 2010-01-24 ~ 00:28:48 Allmänt «TV- och radiotjänsten är ett sådant "abonnemang" man gärna hade sagt upp sig från. O.o

Tala om för mig...
» 2010-01-18 ~ 15:31:42 Japan «

... varför jag ska köpa en DVD-box för ca 1880 kr när jag kan gå online och se den gratis och dessutom finns det subtitles så att jag FÖRSTÅR till fullo vad de pratar om i serien?

Det satsas tydligen inte ett dugg på den utomjapanska marknaden, jag undrar ens om de vet att den finns (utanför Asien i alla fall). Det är kanske därför det funkar så bra fortfarande att folk laddar upp och ner med serier utan att vara rädda för att bli fast?

Men ibland förstår jag varför den legala sidan har så svårt att konkurrera med piratsidan, jag menar, sälj för skyhöga priser med inga fördelar alls. Fansubs är både gratis, har bra kvalité och ligger hästlängder före när det gäller översättningen. Är det någon som inte hänger med i utvecklingen, eller...?

Förresten, på tal om att sälja dyrt... köper verkligen de japanska fansen dessa megadyra DVD-boxar?? Hade jag bott i Japan och haft TV och inspelning hade jag spelat in alla avsnitt av serier jag gillat. Varför skulle jag köpa dem för dyra pengar?

O.o

Allt har sin tid...
» 2010-01-11 ~ 16:56:24 Allmänt «

... det finns en tid för allt som sker under himlen:
en tid för födelse, en tid för död, en tid att plantera, en tid att rycka upp,
en tid att dräpa, en tid att läka, en tid att riva ner, en tid att bygga upp,
en tid att gråta, en tid att le, en tid att sörja, en tid att dansa,
en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar
...

En tid att julpynta. Och en tid att pynta ner.
Nu har vi kommit till den tiden. >.<

Idag när jag gick hem och förbi alla grannhusen noterade jag att alla deras adventsljusstakar var utbytta mot de vanliga fönsterlamporna och jag kände en sådan ångest. Nu är julen och festen verkligen över. Nu är det dags att ta itu med vardagen och slitet igen. Men, men... jag får trösta mig med att vi går mot ljusare tider. Och jag har andra (ojuliga) ljusslingor som jag fortfarande kan ha tända.

IMORGON. Imorgon ska jag ta ner mina adventsljusstakar i fönsterna. Imorgon. ^^(Citatet är hämtat ur Predikaren 3:1ff)

KAT-TUNs nya singel...
» 2010-01-06 ~ 14:35:53 Kame «

... eller tre nya singlar. Eller nya singel i tre versioner. Nåja, en singelskiva innehåller i alla fall TRE sånger och ibland en DVD-skiva med en PV. Men smakar det så kostar det. Jag brukar alltid handla på YesAsia.com, men man kan gå till CDjapan, HMV eller andra onlineshoppingsställen där Oricon räknas (det spelar lite grann roll för japanerna kollar rankningen på hur bra det går för en skiva/film vilket påverkar artisterna). 


LOVE YOURSELF by KAT-TUN

Version 1: Jacket A
CD:
01 Love yourself ~君が嫌いな君が好き~
02 THE D-MOTION
03 愛しているから (亀梨和也ソロ曲)
DVD:
01 Love yourself ~君が嫌いな君が好き~ (ビデオ・クリップ+メイキング)

Pris i SEK: ca 159,43

Version 2: Jacket B
CD:
01 Love yourself ~君が嫌いな君が好き~
02 THE D-MOTION
03 タイトル未定A (赤西仁ソロ曲)
DVD:
01 THE D-MOTION (ビデオ・クリップ+メイキング)

Pris i SEK: ca 159,43

Version 3: Jacket C
(Normal Edition)
01 Love yourself ~君が嫌いな君が好き~
02 THE D-MOTION
03 タイトル未定B
04 Love yourself ~君が嫌いな君が好き~ (オリジナル・カラオケ)
05 THE D-MOTION (オリジナル・カラオケ)
06 タイトル未定B (オリジナル・カラオケ)
Pris i SEK: ca 111

Vilken ska man köpa då? Ja, som sann KAT-TUN fan borde du ju förstås köpa ALLA tre versioner, helst i två uppsättningar, så man kan lyssna på den ena skivan och ha den andra oöppnad som ett samlingsobjekt. Men vem har råd med det eller knäpp nog att ha en massa dubbletter? För den delen kan du fortfarande ha dina skivor oöppnade och lyssna på musiken online istället, om du inte vill slita på din CD-skiva vill säga.

Mest prisvärt är ju egentligen Jacket C om man tänker att man får mest musik, där man får alla karaokeversionerna också. DVDn innehåller inte så mycket. Endast EN musikvideo på en HEL dvd-skiva... (även om Making of the PV ingår). T_T 

Johnny är en aning orättvis mot de andra medlemmarna i KAT-TUN eftersom han ständigt framhäver K och A, men trots allt är han en sann affärsman och vet vilka som säljer. Jacket A har Kames sång Aishiteru kara och Jacket B har Jins, som dock för tillfället är obestämd. Hm... vilken ska jag ta? Kames sång eller Jins obestämda? När jag bara vet att jag kommer att älska Kames medan Jins sånger brukar vara si-sådär i min smak (förutom Care). Och Jacket C innehåller inte Kames sång, utan Jins obestämda. Så, jag har bestämt mig. ^^

Ja, Johnny Kitagawa är en förslagen affärsman. Varenda gång det kommer ut en singel eller ett album så är det såhär, med hundratusen olika versioner. Varenda gång. För alla hans pojkar, oavsett om det är en artist eller hela bandet som ger ut nåt. Jag undrar hur länge hans era kommer att hålla? Till hans död? Och det här med att sälja skivor börjar gå ur tiden, med tanke på alla artister som måste ändra sitt sätt att sälja musik över nätet för att hänga med i utvecklingen. Det ska bli intressant att se om det kommer att ske nån förändring för Johnny's.

RSS 2.0