Shopping på Second Hand
» 2009-11-25 ~ 22:31:11 Allmänt «

En solig lördag frågade pappa om jag ville hänga med till Pingstkyrkans Second Hand-butik. Han hade nämligen kollat upp ett fint hörnskåp där. Så jag hängde på. Jag kanske kunde hitta några billiga leksaker till jobb.


Klicka på bildlänken för att komma till deras hemsida!


När vi väl kom dit fastnade vi direkt på möbelavdelningen. Pappa skulle visa sitt hörnskåp och sen ramlade vi över ett stort matbord på vår väg till kaféet där vi skulle hälsa på faster som var där och hjälpte till denna dagen. Varför vi blev så begeistrade berodde på att träet skulle passa SÅ bra till taket och golvet i vårt vardagsrum. Ja, även hörnskåpet matchade. Efter en timmes funderande och lite fika köpte vi både bord med tillhörande stolar och hörnskåp. Allt gick för 750 kr. Jag tyckte det var ett bra pris.


Pappa som stuvar in sina teblad i sitt nya fina "teskåp".


Möblerna är svenska, men nåt avslöjar ändå att det är kineser som bor här... ^^;
(Ja, bordet är stort när man lägger till två skivor i mitten. Men för att spara plats är den runda formen bra till vardags).


Syrran blev också glad, för hon fick ärva vårt gamla vita matbord med tillhörande stolar.

Jo, men titta...
» 2009-11-21 ~ 15:09:51 Hello Kitty «

... två öppnade luckor till det var visst Hello Kitty choklad!Åtminstone är det katter, vad jag kan se. ^^

Förlåt, jag kunde inte låta bli....
» 2009-11-19 ~ 21:28:00 Hello Kitty «

En bild säger mer än tusen ord. ^_______________^;;Den här kalendern fick jag av min snälla kollega. Allt som allt äger jag två Hello Kitty julkalendrar plus en prinsessakalender som jag fick av min lilla kusse. XD


Min rank på JClass har dalat... >.<
» 2009-11-15 ~ 20:02:53 Språk «

Ja, så går det när man inte håller igång utan tar en paus och låter alla andra köra förbi en... Det som 'räddade' mig är väl förmodligen att jag befinner mig på Level 2 och det tar en stund för nybörjarna att kämpa sig upp. Fast det gäller för mig att kämpa mig upp till Level 3, så lever jag säkrare. Eller min rank i alla fall. Hehe...

Varför det är så viktigt med rank? Tja... jag tjänar väl inte direkt på det, eller det gör varken till eller från för mina japanska språkkunskaper, men jag vill helt enkelt bara ha en bra rank. Så är det. XD

Tog en paus från alla glosorna och tittade in på den här sidan som handlar om grammatik. Han som har skrivit den heter Tae Kim och om jag har förstått det rätt så är han asiatisk amerikan, fast jag vet inte om han är kines, japan eller korean. Jag tror han är korean. Nåja, det spelar ingen roll. Men jag kan rekommendera den här sidan starkt, väldigt grundläggande. Bättre än många språkböcker jag har sett och läst - och det bästa av allt - det är GRATIS. Nej, det är inte sant, det bästa är att det är lättfattligt och börjar från grunden, med bra förklaringar och intressant historia. Och så har han lite övningar man kan göra efter varje avsnitt.

Har suttit ett antal timmar och pluggat grammatik, men nu är det fullpluggat i huvudet för idag, måste ta en paus och låta hjärnan få vila lite.

Vet inte varför, men när jag håller på med japanskan får jag ofta ett sug efter att skriva kinesiska tecken, så det ska jag nog göra en stund nu, innan jag går och lägger mig. Måste även hålla det språket levande, det är så ringrostigt nu så jag knappt kan skriva ett brev ju... >.<

加油!!

I Kinamockaskogen....
» 2009-11-12 ~ 17:45:42 Språk «

Ungarna i skolan försöker chocka mig genom att sjunga den här sången, fast de lyckas inte särskilt väl, eftersom man redan sjöng den när jag gick på dagis och dessutom är nog den versionen jag har lärt mig något mer vulgär än deras.

Finns hur många versioner som helst därute, men vår var väl ungefär såhär:


I Kinamockaskogen där bodde en familj,
och mamma laga' maten och pappa reste sig.

Och lillan satt på pottan och gjorde marmelad,
då kom en liten råtta och fråga' vad det var.

"Håll käften, lilla råtta, det angår inte dig,
för det jag har i pottan, det lagar jag åt mig."

Och lillan satt på taket och lillan ramla' ner,
och lillan födde ungar med röven upp och ner.

Den förste kunde springa, den andre kunde gå,
den tredje satt i hålet, den fjärde putta' på.

Tjohej!
Hur går er version? ^^

RSS 2.0